американизам

Americanaism

Македонско-англиски речник. 2013.

Look at other dictionaries:

  • американизам — 1. американска јазична особеност на англискиот јазик, 2. израз преземен од американскиот јазик, 3. обичај, менталитет, начин на работа и сл својствен на Американците, 4. имитирање на американскиот начин на живеење …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.